Volendammerdag

Zondag 30 Juni 2024

Volendammerdag… een jaarlijks terugkerend culturele evenement waarop het heden, verleden en de toekomst van het wereldberoemde dorp centraal staan. De inwoners van deze gemeente en geïnteresseerde mensen van buitenaf zijn dan welkom om een kijkje in de `Volendammer keuken´ te nemen. Deze keuken bestaat uit een mix van cultuur, kunst, sport en muziek. Wilt u het beroemde vissersdorp Volendam eens echt beleven? Dan mag u deze dagen niet missen! Het veelzijdige programma biedt voor elk wat wils. Jong en oud zullen zich uitstekend kunnen vermaken, op en rondom de haven en het centrum van Volendam.

 
Volendam gaat tijdens de Volendammerdag weer terug in de tijd. Deze dag zal in het teken staan van haar culturele geschiedenis. De Volendammers tooien zich in hun kleurrijke klederdracht en zo doen de inwoners samen de oude cultuur herleven. Het veelzijdige programma staat bol van muziek, kunst en sport en biedt jong en oud uitstekend vermaak.

Een leuke gelegenheid om bij ons alle voorbijgangers in traditionele klederdracht te bewonderen!


Kom en geniet bij ons op het terras van het prachtige uitzicht op de haven...
Terwijl u het fantastisch naar uw zin heeft met een hapje en een drankje zal het Volendams Operakoor voor u zingen en het Tambourcorps voor u spelen!!